Bio olej rzepakowy o smaku masła

Bio olej rzepakowy o smaku masła
Szczegóły: 

Uprawiany beż użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Produkt ten został wyprodukowany przez naszych specjalistów z firmy Złoto Polskie z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej. 

Innowacyjna metoda produkcji oleju z zarodków nasion rze­paku polega na powierzchniowej obróbce nasion rzepaku pozwa­lającej na wyodrębnienie ze środka nasionka najwartościowszych elementów liścieni i korzonka zarodkowego, i tym samym eli­minacji łuski, która zawiera dużo różnych niekorzystnych sub­stancji mających bardzo negatywny wpływ na parametry jako­ściowe tłoczonego oleju. Ta innowacyjna metoda ma wpływ na poprawę cech sensorycznych tłoczonego oleju: barwy, smaku i zapachu, które teraz są wyjątkowo delikatne. Poza tym taki olej ma mniejszą gęstość, wyższą stabilność oksydatywną oraz niższy stopień hydrolizy i utleniania lipidów. Ma to ogromny wpływ na jego trwałość. Badania stwierdzają bowiem mniejszą zawartość niepełnych mono i diacylogliceroli. Zastosowana metoda produkcji całkowicie eliminuje z ziarna i oleju rzepakowego szereg nieko­rzystnych związków, łącznie z tak obecnie krytykowanymi wielo­pierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi. Równocześnie oleje zachowują wszystkie prozdrowotne substancje, np. polifenole, tokoferole, skwalen i karotenoidy. 

Dostępne pojemności: 
10l, 1000l/ beczka

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityce Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. 

Aby dowiedzieć się więcej o naszej Polityce prywatności kliknij tutaj.

Zamknij