Omlet z pomidorami na oliwie z bazylią

Do tego przepisu wykorzystaj: 
Ekologiczna oliwa z oliwek z dodatkiem bazylii i cytryny
Składniki: 
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki maceratu oliwy z bazylią i cytryną
  • Pieprz, sól
  • 4  jajka
PRZYGOTOWANIE: 

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki, drobno pokroić. Dodać sól, pieprz i podsmażyć na 1 łyżce oliwy ok. 2 min. Roztrzepać 4 jajka, wlać je na patelnię z przesmażonymi pomidorami. Przykryć i smażyć na małym ogniu do ścięcia się masy jajeczno pomidorowej. Po przełożeniu na talerz skropić kilkoma kroplami maceratu oliwy z bazylią i cytryną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityce Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. 

Aby dowiedzieć się więcej o naszej Polityce prywatności kliknij tutaj.

Zamknij