Omlet z pomidorami na oliwie z bazylią

Do tego przepisu wykorzystaj: 
Ekologiczna oliwa z oliwek z dodatkiem bazylii i cytryny
Składniki: 
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki maceratu oliwy z bazylią i cytryną
  • Pieprz, sól
  • 4  jajka
PRZYGOTOWANIE: 

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki, drobno pokroić. Dodać sól, pieprz i podsmażyć na 1 łyżce oliwy ok. 2 min. Roztrzepać 4 jajka, wlać je na patelnię z przesmażonymi pomidorami. Przykryć i smażyć na małym ogniu do ścięcia się masy jajeczno pomidorowej. Po przełożeniu na talerz skropić kilkoma kroplami maceratu oliwy z bazylią i cytryną.

Newsletter

Newsletter

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI:

508 197 226, 62 757 63 19

zamowienia@zlotopolskie.pl

ODWIEDŹ NAS NA:

Otrzymuj jako pierwszy informacje o nowościach i promocjach