Oleolux

Do tego przepisu wykorzystaj: 
Olej lniany
Składniki: 
  • 250g oleju kokosowego
  • 125ml oleju lnianego
  • 1 cebula
  • 10 ząbków czosnku

 

PRZYGOTOWANIE: 

Obrać czosnek i cebulę. Cebulę przekroić na 2 połówki. Czosnek poprzekrawać na mniejsze części. Tłuszcz kokosowy rozgrzać do około 100 stopni i podsmażyć w nim 2 połówki cebuli do lekko brązowego koloru. Zajmuje to zazwyczaj 15 minut. Następnie dodać czosnek i całość podsmażać jeszcze 3 minuty. Tłuszcz przecedzić przez sito, ochłodzić do temperatury ciała ludzkiego i mieszając dodawać schłodzony olej lniany. Całość przelać do zamykanego słoika i przechowywać w lodówcę.

Newsletter

Newsletter

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI:

508 197 226, 62 757 63 19

zamowienia@zlotopolskie.pl

ODWIEDŹ NAS NA:

Otrzymuj jako pierwszy informacje o nowościach i promocjach