Olej makowy

Olej makowy
Szczegóły: 

Olej makowy jest szczególnie zalecany w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega -6 w diecie. Oprócz kwasów tłuszczowych z grupy omega -3 ( olej lniany), powinniśmy także spożywać tłuszcze z grupy omega -6, określane razem jako NNKT. Organizm człowieka potrzebuje codziennie kwasów tłuszczowych z grupy n- 3 (ALA) i n- 6 ( LA). Kwasy te musimy spożywać komplementarnie.

ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY

Jak stosować ?

Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega-6 jedną łyżkę dziennie w trakcie posiłków.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze 5- 10st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.Trwałość oleju makowego: 3 miesiące

Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu. 

Dostępne pojemności: 
250 ml (produkt okresowy)

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityce Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. 

Aby dowiedzieć się więcej o naszej Polityce prywatności kliknij tutaj.

Zamknij