Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki
Szczegóły: 

Olej z czarnuszki produkowany w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu zamkniętą instalacją spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. 

Czarnuszka jest rośliną biblijną, mającą wyjątkowe właściwości zdrowotne. Stosowana już w Egipcie kilka tysięcy lat temu i nazywana "złotem faraonów".
Olej z czarnuszki ma dużą wartość odżywczą (zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych sięga 83%), jest bogaty w witaminę F, fitosterole i olejek eteryczny (tymochinony). Dzięki swoim właściwościom i korzennemu aromatowi znajdzie zastosowanie w kosmetyce naturalnej, kuchni oraz profilaktyce zdrowotnej.

ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY

Jak stosować ?

Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych  jedną łyżkę dziennie w trakcie posiłków.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze 5- 10st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.Trwałość oleju z czarnuszki: 3 miesiące

Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu. 

 

 

Dostępne pojemności: 
100ml

Newsletter

Newsletter

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI:

508 197 226, 62 757 63 19

zamowienia@zlotopolskie.pl

ODWIEDŹ NAS NA:

Otrzymuj jako pierwszy informacje o nowościach i promocjach