Olej z dyni

Olej z dyni
Szczegóły: 

Jak stosować: Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw,1 łyżeczka od herbaty 3 razy dziennie.W profilaktyce żywieniowej w celu uzupełnienia NNKT, oraz jako naturalne uzupełnienie cynku, w profilaktyce dolegliwości gruczołu krokowego i układu moczowego. Wyróżnia się on spośród wszystkich olejów charakterystyczną ciemną brązowo- zieloną barwą i charakterystycznym orzechowym  smakiem i zapachem.

Ten przysmak uważany za regionalny cud natury prowincji STYRIA w Austrii jest dodawany do wielu potraw. Według tamtejszych przepisów doskonale smakuje, gdy polejemy nim prawdziwe lody śmietankowe, lub sernik wiedeński. Jest, więc kulinarnym wyzwaniem dla smakoszy ceniących sobie zdrowie

Olej z nasion dyni zawiera głównie kwasy nienasycone z grupy n- 6 i n-3.Pierwszego kwasu jest ponad 40% w postaci kwasu tłuszczowego linolowego (LA), a drugiego ok. 15% w postaci kwasu tłuszczowego linolenowego (ALA).?Ponadto olej ten zwiera ok. 35% kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, jak również blisko 10% kwasów nasyconych. Przechowywanie Olej z pestek dyni posiada swoje właściwości jedynie, gdy jest świeży i właściwie przechowywany. Należy go przechowywać w temperaturze 5-10 st.C, w szczelnie zamkniętych, ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła. Sprzedaż wysyłkowa odbywa się zawsze w pojemnikach izotermicznych, do których w upalne dni w celu obniżenia temperatury dodawany jest suchy lód. Trwałość oleju 3 miesiące przy przechowywaniu w temperaturze 5-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od bezpośredniego źródła światła. Nie zawiera żadnych konserwantów dlatego termin przydatności do spożycia jest krótszy. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalnym procesem sedymentacji.

Dostępne pojemności: 
500ml

Newsletter

Newsletter

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI:

508 197 226, 62 757 63 19

zamowienia@zlotopolskie.pl

ODWIEDŹ NAS NA:

Otrzymuj jako pierwszy informacje o nowościach i promocjach