

Oleolux jest wyjątkową mieszanką oleju kokosowego, na którym podsmażona została cebula oraz czosnek i po ostudzeniu połoczona z olejem lnianym.
Oleolux w diecie dr Budwig zastępuje masło i świetnie nadaje się do smarowania chleba. Jest też idealnym dodatkiem do kasz, warzyw i zup.
Należy pamiętać aby nie podgrzewać produktu dłużej niż jedną minutę, ponieważ zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, które występują w oleju lnianym. Olej kokosowy zawiera nawet do 90% nasyconych kwasów tłuszczowych co zwiększa odporność Oleoluxu na temperaturę. Czosnek i cebula nadają aromatyczny bukiet jednocześnie przedłużając termin przydatności do spożycia.
Wyborny smak tego produktu daje konsumentowi wiele satysfakcji smakowych. Raz spożyty oleolux nie da o sobie zapomnieć.
W diecie dr Budwig stosować zgodnie z jej przepisami.
Idealnie pasuje zamiast masła w zwykłej kanapce z dodatkiem wedliny, sera, jajek.