


Ekologiczny olej rzepakowy uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego.
Wyprodukowano z najwyższej jakości nasion rzepaku pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Uprawiany beż użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione.
Produkt ten został wyprodukowany przez naszych specjalistów z firmy Złoto Polskie z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej.
ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY
Certyfikat Pl-EKO-07-11908, Rolnictwo polskie
Jak stosować ?
Jako produkt spożywczy, olej rzepakowy można używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie na zimno w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-3-6-9 , 1-4 łyżek dziennie do różnych potraw. Nadaje się również do duszenia potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 5- 10st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.Trwałość oleju rzepakowego: 6 miesięcy
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.