


Ekologiczny olej słonecznikowy uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Wyprodukowano z najwyższej jakości nasion słonecznika pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Uprawiany beż użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione.
ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY
Jak stosować ?
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-6, 1 łyżkę dziennie do różnych potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 5- 10st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.Trwałość oleju słonecznikowego: 6 miesięcy
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.