Uniwersalny dressing do sałat - sos vinegrette

Do tego przepisu wykorzystaj: 
Ekologiczna oliwa z oliwek z dodatkiem pieprzu i cytryny
Składniki: 
  • 2-3 łyżki dowolnego maceratu z oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki musztardy Dijonskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Opcjonalne 1 łyżka oleju lnianego
PRZYGOTOWANIE: 

Miód, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny dokładnie mieszać dodając oliwę i olej lniany.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityce Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. 

Aby dowiedzieć się więcej o naszej Polityce prywatności kliknij tutaj.

Zamknij