

Olej z czarnuszki produkowany w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu zamkniętą instalacją spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach.
Czarnuszka jest rośliną biblijną, mającą wyjątkowe właściwości zdrowotne. Stosowana już w Egipcie kilka tysięcy lat temu i nazywana "złotem faraonów".
Olej z czarnuszki ma dużą wartość odżywczą (zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych sięga 83%), jest bogaty w witaminę F, fitosterole i olejek eteryczny (tymochinony). Dzięki swoim właściwościom i korzennemu aromatowi znajdzie zastosowanie w kosmetyce naturalnej, kuchni oraz profilaktyce zdrowotnej.
ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY
Jak stosować ?
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych jedną łyżkę dziennie w trakcie posiłków.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 5- 10st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.Trwałość oleju z czarnuszki: 3 miesiące
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.